Hanna Vikström, Servicerådgivare Piteå

 

"Vill man bara så finns det inga hinder." Det är Hanna Vikströms uppmaning till de som funderat på att söka sig till Norrlands Bil Akademin. 

 

 

Hanna är Pitebon som sommaren 2018 blev klar med sin Ekonomie Kandidatexamen. Parallellt med detta har hon gett sig in i en helt främmande bransch. Och stortrivs!

 

- Jag hade en bekant som jobbade på Norrlands Bil och tyckte det lät kul. När jag sedan surfade in på webbplatsen så hittade jag information om Akademin och sökte."

 

Utan intresse av bilar och med en utbildning inom en helt annan bransch fick hon tjänsten som servicerådgivare.

 

- Jag är jätteglad att de valde någon som inte kan bilbranschen. För mig är det oerhört utmanande på ett positivt sätt. Flera gånger per dag har jag ingen aning om hur jag ska gå till väga, men då får jag använda problemlösning, och steg för steg ta mig vidare. Det blir många vändor till verkstaden för att få en större förståelse", säger Hanna.

 

Hannas engagemang går inte att ta miste på.

 

- Jag älskar att träffa mycket folk, ta hand om kunder och ge dem den bästa servicen. Variationen från det, till att också kunna förklara de tekniska bitarna på ett begripligt sätt gör jobbet jätteroligt."

 

 

William Olofsson, Säljare Skellefteå

 

Ibland blir det inte som man tänkt sig, men då blir det i stället något annat bra. Som till exempel Audisäljare i Skellefteå.

 

 

William Olofsson hade tidigt bestämt sig för en hockeykarriär. Som 16-åring flyttade han från Östersund till Skellefteå för att göra en elitsatsning inom Skellefteå AIK Hockey. Under 2016 råkade han dessvärre ut för en omfattande ryggskada och efter 1,5 års rehabilitering fick han beskedet att hockeykarriären var över.

 

I samma stund fick William reda på att Norrlands Bil sökte trainees till ett nytt akademiprogram. Och med en pappa som alltid haft stort intresse för bilar, i synnerhet Audi, blev traineejobbet väldigt intressant.

 

- Jag tänkte "varför inte testa?". Särskilt eftersom jag inte alls var sugen på att återvända till skolbänken. Och det gick ju väldigt bra, säger William och fortsätter:

 

- Hela processen gick väldigt snabbt och jag trivs bra med min nya karriär.

 

Sedan början av 2018 har William varit på Norrlands Bil och efter sin traineeperiod på sex månader fick han tillsvidareanställning som säljare på Audi i Skellefteå.

 

- Det är jättekul att lära sig allt nytt och att dagligen få träffa så mycket olika personer. Jag har haft jättebra stöd och alla som jag jobbar med har varit väldigt hjälpsamma.

 

Som före detta elitidrottare har William tagit med sig tävlingsinstinkten, men lärt sig att använda den på en annan nivå.

 

- Jag ser inget stopp på hur långt man kan komma inom yrket. Det känns som att man alltid kan utvecklas och bli en bättre säljare. Det är också väldigt motiverande att höra att man gör bra ifrån sig, från både kollegor och kunder.

 

Förutom säljare så kan vi också kalla honom Skellefteåbo nu.

 

- Jag trivs jättebra här. Även om hockeyn togs ifrån mig, så har jag rotat mig med sambo och hund. I övrigt är jag en mångsysslare. Spenderar gärna tid i fjällen, åker skidor och gillar träning i allmänhet.

 

Våra märken

  Audi
  Volkswagen
  Skoda
  Seat
  Transportbilar

Kontakta oss

  Skellefteå
  Arvidsjaur
  Malå
  Luleå
  Piteå

Mobilitetsgaranti

  Audi 020-61 50 55
  VW 020-66 55 00
  Skoda 020-72 70 70
  Seat 020-80 10 20

Följ oss på

Facebook, Instagram och Twitter.
Sök efter Norrlands Bil

© 2019 Norrlands Bil AB
Information om cookies

Databehandling